MERSİN / ERDEMLİ - Alata İlkokulu

Okulumz tarihçesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

1966 yılında inşaatına başlanan okulumuz Alata İlkokulu, 1967 yılının kasım ayında Akdeniz Ortaokulu´ndan 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin ayrılmasıyla prefabrik bir binada eğitim-öğretime başlanmıştır. Eğitim-öğretime 3. sınıftan başlandığı için o yıl mezun vermemiştir.

Okulumuz eğitim-öğretime prefabrik olan eski binada devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı-Erdemli Belediyesi işbirliği ile 10 derslikli 2 katlı yeni bir bina (A Blok) yapılarak 1987 yılında eğitim öğretime açılmıştır. Prefabrik binada 1989-1990 Öğretim yılında Erdemli Sağlık Meslek Lisesi açılarak eğitime başlamış, 1992 yılında ek olarak bugünkü C Blok Sağlık Meslek Lisesince yaptırılmıştır. 1997-1998 Eğitim Öğretim Yılında Sekiz Yıllık Kesintisiz Eğitim Kanunu ile okulumuz Alata İlköğretim Okulu adını alarak ikinci kademe de eğitime başlamış, A Blokta sabah ikinci kademe (6,7,8.sınıflar), öğlen birinci kademe (1,2,3,4,5.sınıflar) olarak ikili eğitim yapılmıştır. 2003 yılında Sağlık Meslek Lisesinin yeni binasına taşınması ile boşalan prefabrik binayı ikinci kademe kullanmaya başlamıştır. Okulumuzun bulunduğu bölge çevre il, llçe ve köylerden devamlı göç aldığı için öğrenci mevcudumuz her sene artmıştır. Ancak; 2. kademede eğitim yapılan prefabrik binanın, eski ve yıpranmış olup eğitim-öğretime uygun olmadığının (Isınma, sınıflar arası izolasyon eksikliği ve elektrik tesisatı yetersizliği gibi) raporla tespiti neticesinde yeni bir bina yapımı için çalışmalar başlamış 10 derslikli binanın inşaatı 2007 yılının Ekim ayında tamamlanarak eğitim öğretime başlamıştır.

2012 yılında yapılan değişiklikle okulumuz Alata İlköğretim Okulu,  Alata Ortaokulu ve Alata İlkokulu olarak iki kademeye ayrılmıştır. Sabah gurubunda Ortaokul, öğle gurubunda İlkokul kademesi eğitim görmektedir.

Şu anda ALATA İLKOKULU/ALATA ORTAOKULU bünyesinde toplam 25 derslik bulunmaktadır. ALATA İLKOKULU nda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 26 öğretmen, 1 işçi ve 1 hizmetli, 2 işkurlu görev yapmaktadır. 4´ü anasınıfı şubesi olmak üzere 22 şubede 611 öğrencimiz bulunmaktadır. ALATA ORTAOKULU nda 1 Müdür Yardımcısı, 30 öğretmen, 1 memur, 1 hizmetli görev yapmakta, toplam 17 şubede 498 öğrenci öğrenim görmektedir. Okulumuz 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında bir üst öğrenime öğrenci yetiştirmektedir.

Yayın: 26.02.2013 - Güncelleme: 25.11.2019 15:50 - Görüntülenme: 2876